PEOPLE-IEF Intra-European Fellowships for career development

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 16/08/2012
Ημερομηνία Δημοσίευσης
11/07/2012
Πρόγραμμα
THE PEOPLE Work Programme 2012 - Marie Curie Actions
Ερευνητική Περιοχή
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Αρμόδιος Φορέας
Ευρωπαϊκή Ένωση
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
120.000€

Οι προτάσεις υποβάλλονται από τους επιλέξιμους ερευνητές σε συνεργασία με τον οργανισμό φιλοξενίας και αφορούν κινητικότητα από ένα κράτος μέλος ή συνδεδεμένη χώρα σε άλλο κράτος μέλος ή συνδεδεμένη χώρα. Οι αιτούντες οργανισμοί υποδοχής πρέπει να δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και να εδρεύουν σε κράτος μέλος ή συνδεδεμένη χώρα. Οι ερευνητές στους οποίους απευθύνεται η δράση θα πρέπει να διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή τετραετή ισοδύναμη ερευνητική πείρα. Μπορούν να έχουν οιαδήποτε εθνικότητα, δεν θα πρέπει όμως να έχουν κατοικήσει ή να έχουν ασκήσει την κύρια δραστηριότητά τους (σπουδές, εργασία) στη χώρα εγκατάστασης του οργανισμού φιλοξενίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών κατά τα τελευταία 3 έτη. Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για διεθνείς οργανισμούς υπό την προϋπόθεση ότι ο ερευνητής δεν θα έχει απασχοληθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών κατά τα τελευταία 3 έτη στον ίδιο οργανισμό.

Τέλος, οι ερευνητές που υποβάλλουν αίτηση για «επανεκκίνηση σταδιοδρομίας» πρέπει να μην έχουν δραστηριοποιηθεί ερευνητικά για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχουν κατοικήσει ή να έχουν ασκήσει την κύρια δραστηριότητά τους στη χώρα εγκατάστασης του οργανισμού φιλοξενίας για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ετών κατά τα τελευταία 5 έτη.

Περιεχόμενο πρόσκλησης

Η δράση στοχεύει στην υποστήριξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας (ή την επανέναρξή της) έμπειρων ερευνητών σε διάφορα στάδια της σταδιοδρομίας τους, με την ενίσχυση των ικανοτήτων τους και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε πολυεπιστημονικό-διεπιστημονικό επίπεδο ή/και την ανάληψη διατομεακών εμπειριών.

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη των ερευνητών ώστε να βελτιώσουν ή/και να κατακτήσουν μία ηγετική ανεξάρτητη θέση π.χ. κύριου ερευνητή, καθηγητή ή άλλη ανώτερη θέση στην εκπαίδευση.

Σχετικά αρχεία

m_ct_201208_IEF_en

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση