Προκήρυξη της Δράσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ»

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 29/06/2012
Ημερομηνία Δημοσίευσης
04/05/2012
Πρόγραμμα
«ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ»
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Επιστήμες Μηχανικού
Θετικές Επιστήμες
Επιστήμες της ζωής
Κοινωνικοοικονομικές και ανθρωπιστικές επιστήμες
Περιβάλλον
Αρμόδιος Φορέας
ΓΓΕΤ
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
60.000.000 €

Προκήρυξη Δράσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ»

Στοιχεία Προκήρυξης

Χρηματοδοτικό πλαίσιο:

ΕΣΠΑ

Φορέας:

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

Επιχειρησιακό πρόγραμμα:

Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

Περιοχή υλοποίησης:

‘Ολη η Eπικράτεια

Αριθμός πρωτοκόλλου:

Κατάσταση:

Ενεργή

Προϋπολογισμός (€):

60.000.000,00 €

Έναρξη Ισχύος:

4/5/2012

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής:

29/6/2012

Ημερομηνία καταχώρησης

4/5/2012

 

 

Πληροφορίες

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), ύστερα από εισήγηση και συντονισμό του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, σχεδίασε και προκηρύσσει τη Δράση «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 29η Ιουνίου 2012.
Η συνολική δημόσια δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται στα 60.000.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ).
Σκοπός της Δράσης είναι η άμεση ενίσχυση και υποστήριξη των άριστων επιστημονικών προσπαθειών στην Ελλάδα, στο σύνολο των επιστημονικών και ερευνητικών πεδίων, η ενίσχυση της έρευνας που αναλαμβάνεται με πρωτοβουλία του ερευνητή  (investigator driven research) και η επιβράβευση των προτάσεων με καινοτομικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι στην περιοχή της έρευνας στην οποία εμπίπτει η εκάστοτε πρόταση.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην υποστήριξη νέων ερευνητών που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους για την παραγωγή υψηλού επιπέδου ερευνητικού έργου και την ενίσχυση της ερευνητικής τους αυτονομίας και αυτοδυναμίας.
Μακροπρόθεσμα, η προκήρυξη τέτοιου τύπου δράσεων αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων και στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ερευνητικού συστήματος της χώρας, καθώς και στην εδραίωση ενός αξιοκρατικού και σταθερού ερευνητικού περιβάλλοντος με τη δημοσίευση περιοδικών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων και τη θέσπιση διαφανών και αυστηρών διαδικασιών αξιολόγησης.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται  ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου στην αγγλική γλώσσα.
Το έντυπο υποβολής θα αναρτηθεί εντός των ημερών στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ, η δε  πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής θα εγκατασταθεί στην ιστοσελίδα :  

https://apps.gov.gr/minedu/aristeia/call2012/

Επικοινωνία – Πληροφόρηση
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας,  στις κ.κ.:
•    Πολυτίμη  Σακελλαρίου, τηλέφωνο: 210-7458125 210-7458125, e-mail: psak@gsrt.gr 
•    Βασιλική Καραβαγγέλη,  τηλέφωνο: 210-7458121 210-7458121 210-7458121, e-mail: vkar@gsrt.gr 

 

Ανακοίνωση 16/5/2012
Ανακοινώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής για τη Δράση «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ» τέθηκε σε λειτουργία και είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://apps.gov.gr/minedu/aristeia/call2012/
Για τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην πλατφόρμα υποβολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
platform_support@gsrt.gr
Επισυνάπτεται έντυπο οδηγιών για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης, καθώς και τη συμπλήρωση των πεδίων της φόρμας υποβολής.
Στόχοι της Δράσης

Βασικός στόχος της Δράσης είναι η υποστήριξη ιδιαίτερα ταλαντούχων ερευνητών, εργαζόμενων στην Ελλάδα, που έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα τους και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστημονικής γνώσης και στη διεύρυνση των οριζόντων της. Για το σκοπό αυτό θα χρηματοδοτηθούν υψηλού επιπέδου ερευνητικά έργα που θα εκτελεσθούν από ερευνητικές ομάδες, καθοδηγούμενες από έναν Κύριο Ερευνητή.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται κυρίως:

– Η υποστήριξη των «άριστων» επιστημονικών προσπαθειών στην Ελλάδα, στο σύνολο των επιστημονικών και ερευνητικών πεδίων.
– Η ενίσχυση της έρευνας που αναλαμβάνεται με πρωτοβουλία του ερευνητή.
– Η επιβράβευση των προτάσεων με καινοτομικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι στην περιοχή της έρευνας στην οποία εμπίπτει η εκάστοτε πρόταση.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν μπορούν να αφορούν σε οποιαδήποτε περιοχή της σύγχρονης έρευνας, θα κατατάσσονται όμως, για λειτουργικούς λόγους, στα ακόλουθα επιστημονικά πεδία:

01. Μαθηματικά, Στατιστική, Πληροφορική/Επιστήμες Υπολογιστών
02. Φυσική και Αστρονομία
03. Χημεία και Επιστήμες Υλικών
04. Επιστήμες Μηχανικού 1: Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Χημική Μηχανική
05.Επιστήμες Μηχανικού 2: Μηχανολογία, Κατασκευές, Επιστήμες Πολιτικού Μηχανικού,
Αρχιτεκτονική, Ναυπηγική και Αεροναυπηγική
06. Ιατρικές Επιστήμες
07α. Επιστήμες Ζωής εκτός Ιατρικής
07β. Επιστήμες Ζωής εκτός Ιατρικής
08. Κοινωνικές Επιστήμες
09. Ανθρωπιστικές Επιστήμες
10. Ενέργεια και Περιβάλλον

 

  Σχετικά αρχεία

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση