Προκήρυξη για τα Ελληνικά Βραβεία 2012 L’ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 08/10/2012
Ημερομηνία Δημοσίευσης
24/09/2012
Πρόγραμμα
Ελληνικά Βραβεία 2012 L'ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη
Ερευνητική Περιοχή
Βιοτεχνολογία
Θετικές Επιστήμες
Αρμόδιος Φορέας
Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
10.000 €
Ιστοσελίδα:

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά έχουν προκηρυχθεί και φέτος τα βραβεία L’ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, στο πλαίσιο του ομώνυμου διεθνούς προγράμματος που έχει θεσμοθετηθεί από τη L’OREAL, σε συνεργασία με την UNESCO, για την προβολή και την ενίσχυση του επιστημονικού έργου των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως την 8η Οκτωβρίου 2012.

 

Τα 3 ελληνικά Βραβεία Επιστημονικής Έρευνας, αξίας 10.000 ευρώ το καθένα, θα απονεμηθούν σε Ελληνίδες επιστήμονες στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 38 ετών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών και δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής, συνοδευόμενη από βιογραφικό, θα γίνεται έως και την 8η Οκτωβρίου 2012 στη Γραμματεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO (Ακαδημίας 3, 100 27 Αθήνα, 210 3682396-7), η οποία και θα τα προωθήσει στην επταμελή Επιτροπή Κρίσης.

Σημειώνεται ότι τα Διεθνή Βραβεία “L’ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” θεσπίστηκαν το 1998 με σκοπό να ενισχύσουν και να προβάλουν τον ρόλο των γυναικών στην επιστημονική έρευνα, δίνοντας παράλληλα κίνητρα, αλλά και πρότυπα, σε περισσότερες γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιστημών. Στην Ελλάδα, από το 2006 που θεσμοθετήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία L’OREAL-UNESCO, έχουν βραβευτεί 17 ερευνήτριες.

Παγκοσμίως έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα 1.292 γυναίκες από 106 χώρες, των οποίων η υποδειγματική σταδιοδρομία δημιούργησε νέες και, ορισμένες φορές, επαναστατικές προοπτικές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Συνολικά, το πρόγραμμα “L’ORΕAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” αποτελεί ορόσημο της διεθνούς επιστημονικής αριστείας και μια ανεκτίμητη πηγή κινήτρων, υποστήριξης και έμπνευσης για τις γυναίκες στον επιστημονικό κλάδο. Μάλιστα, το κύρος του επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι 2 βραβευμένες από το διεθνές πρόγραμμα έλαβαν Νόμπελ το 2009.

Επικοινωνία:

Ελληνική Εθνική Επιτροπή

για την UNESCO

Ακαδημίας 3, (7ος όροφος)

Αθήνα Τ.Κ. 10027

Ελλάς

Email: unescogr@mfa.gr

Website: www.unesco-hellas.gr

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση