Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση ερευνητικών έργων

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 09/11/2012
Ημερομηνία Δημοσίευσης
24/10/2012
Πρόγραμμα
ERC Grant Schemes
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Επιστήμες Μηχανικού
Θετικές Επιστήμες
Επιστήμες της ζωής
Κοινωνικοοικονομικές και ανθρωπιστικές επιστήμες
Περιβάλλον
Αρμόδιος Φορέας
ΓΓΕΤ
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
Αναφέρεται ανά θεματική περιοχή

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τρεις (3) προσκλήσεις της ΓΓΕΤ για την επιλογή εμπειρογνώμων επ’ αμοιβή. Στη συνέχεια δίνονται πληροφορίες για την κάθε πρόσκληση:

1)    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

 

 

Γενικά Στοιχεία

 

Τίτλος: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Kαταληκτική Ημερομηνία: 09/11/2012

Ημερομηνία καταχώρησης: 19/10/2012

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση
ερευνητικών έργων στο πλαίσιο των Πράξεων «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» και «Χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων που αξιολογήθηκαν θετικά στην 3η και 4η προκήρυξη των ERC Grant Schemes» του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προσκαλεί μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π.ΤΕΙ και Ερευνητές/τριες Ερευνητικών Φορέων της Ελλάδος και του Εξωτερικού να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την επιλογή εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης και ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου των ερευνητικών έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων.

Τα ερευνητικά έργα προς πιστοποίηση ανήκουν στις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές:
01. Μαθηματικά, Στατιστική, Πληροφορική/Επιστήμες Υπολογιστών
02. Φυσική και Αστρονομία
03. Χημεία και Επιστήμες Υλικών
04. Επιστήμες Μηχανικού 1: Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Χημική Μηχανική
05.Επιστήμες Μηχανικού 2: Μηχανολογία, Κατασκευές, Επιστήμες Πολιτικού Μηχανικού, Αρχιτεκτονική, Ναυπηγική και Αεροναυπηγική
06. Ιατρικές Επιστήμες
07.Επιστήμες Ζωής εκτός Ιατρικής
08. Κοινωνικές Επιστήμες
09. Ανθρωπιστικές Επιστήμες
10. Ενέργεια και Περιβάλλον

Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου θα γίνεται είτε από τα αναγραφόμενα στις Τριμηνιαίες/Εξαμηνιαίες Εκθέσεις και τα υποβαλλόμενα παραδοτέα είτε με επιτόπιους ελέγχους στην έδρα του Δικαιούχου. Η πορεία υλοποίησης θα παρουσιάζεται αναλυτικά από τον Κύριο Ερευνητή και την ομάδα έργου, κατά περίπτωση.

Οι εμπειρογνώμονες θα συντάσσουν εντός 15 ημερών από τη λήψη των Τριμηναίων/Εξαμηνιαίων Εκθέσεων, έκθεση πιστοποίησης την οποία θα υποβάλλουν στο Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων.

Η συμμετοχή στην πιστοποίηση των έργων είναι αμειβόμενη.

Παρακαλούνται όσοι επιστήμονες/ερευνητές ενδιαφέρονται, να κάνουν εγγραφή στη διεύθυνση:https://apps.gov.gr/minedu/ind_experts/Registry/register.jsp?flag=2  έως την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012.

Όσοι επιστήμονες/ερευνητές έχουν ήδη εγγραφεί στο μητρώο εμπειρογνωμόνων (Industrial Experts Registry) της ΓΓΕΤ στο πλαίσιο άλλων δράσεων του ΕΣΠΑ δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν εκ νέου την παραπάνω διαδικασία εγγραφής, αρκεί να κάνουν login στο: https://apps.gov.gr/minedu/ind_experts/Registry/index.jsp?flag=2  και θα καταγραφεί αυτόματα το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη Δράση.

*Δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση άτομα που έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο των παραπάνω πράξεων. Επίσης, εξαιρούνται άτομα που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των έργων ή που έχουν συγγενική σχέση με πρόσωπα που συμμετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα σε αυτά.

Πληροφορίες:
Β. Καραβαγγέλη vkar@gsrt.gr
Χ. Μαργαρίτη cmarga@gsrt.gr

2)    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης» – Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

 

Γενικά Στοιχεία

 

Τίτλος: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Eμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την πιστοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης» – Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

Kαταληκτική Ημερομηνία: 30/10/2012

Ημερομηνία καταχώρησης: 18/10/2012

 

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προσκαλεί μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π.ΤΕΙ, Ερευνητές/Ερευνήτριες Ερευνητικών Φορέων της Ελλάδος και του Εξωτερικού καθώς και λοιπούς επιστήμονες/ερευνητές κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την επιλογή εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης και ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου των ερευνητικών έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ανωτέρω Δράσης.

Τα ερευνητικά έργα προς πιστοποίηση ανήκουν στις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές:
Α.  Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού και Επιστήμες του Διαστήματος [Τηλεπικοινωνίες, Μικρο-ηλεκτρονική, Δομική Μηχανική, Μηχανολογία (οχήματα), Διοίκηση Παραγωγής, Γεωτεχνική Μηχανική (remote sensing), Προηγμένα Υλικά/Νανοτεχνολογία/Πολυμερή, Περιφερειακή Ανάπτυξη (real estate), Γεωλογία/Διαχείριση νερού/Αντίστροφη ώσμωση κ.α.] – 10 έργα
Β.  Επιστήμες της Ζωής [Ιατρική (Φαρμακολογία, Ανοσολογία, Παθοφυσιολογία Καρδιαγγειακών Παθήσεων), Τεχνολογία Τροφίμων, Γεωπονική] – 8 έργα
Γ.  Επιστήμες και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών [Ηλεκτρονική Μάθηση, Μηχανική Λογισμικού, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Τηλεπικοινωνίες, G.I.S, κ.α.] – 16 έργα
Δ.  Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες [Κοινωνική πρόνοια, Κοινωνική πολιτική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία] – 4 έργα
Ε.  Ενέργεια-Περιβάλλον-Μεταφορές [Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Επιστήμη του Περιβάλλοντος, Εκπομπές ρύπων, Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων, Διαχείριση Αποβλήτων, Συγκοινωνιολογία, κ.α.] – 12 έργα

Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου θα γίνεται είτε από τα αναγραφόμενα στις Τριμηνιαίες/Εξαμηνιαίες Εκθέσεις και τα υποβαλλόμενα παραδοτέα είτε με επιτόπιους ελέγχους στην έδρα του Δικαιούχου. Η πορεία υλοποίησης θα παρουσιάζεται αναλυτικά από τον Υπεύθυνο Έργου και την ομάδα έργου, κατά περίπτωση. Οι εμπειρογνώμονες θα συντάσσουν εντός 10 ημερών από τη λήψη των Τριμηναίων/Εξαμηνιαίων Εκθέσεων, έκθεση πιστοποίησης την οποία θα υποβάλλουν στο Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων.

Η συμμετοχή στην πιστοποίηση των έργων είναι αμειβόμενη.

Παρακαλούνται όσοι επιστήμονες/ερευνητές ενδιαφέρονται, να κάνουν εγγραφή στη διεύθυνση https://apps.gov.gr/minedu/ind_experts/Registry/register.jsp?flag=1 έως την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012.

Όσοι επιστήμονες/ερευνητές έχουν ήδη εγγραφεί στο μητρώο εμπειρογνωμόνων (Industrial Experts Registry) της ΓΓΕΤ στο πλαίσιο άλλων δράσεων του ΕΣΠΑ δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου την παραπάνω διαδικασία εγγραφής, απλά θα πρέπει να κάνουν login στο: https://apps.gov.gr/minedu/ind_experts/Registry/index.jsp?flag=1 ώστε να καταγραφεί αυτόματα το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη Δράση.

*Δεν θα γίνουν δεκτά στη διαδικασία πιστοποίησης άτομα που έλαβαν μέρος ως αξιολογητές των προτάσεων που συμμετέχουν στη Δράση. Επίσης, εξαιρούνται άτομα που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των έργων ή που έχουν συγγενική σχέση με πρόσωπα που συνεργάζονται με οποιαδήποτε ιδιότητα με τις εταιρείες που τα υλοποιούν*

Πληροφορίες: Α. Σιταρένιου, a.sitareniou@gsrt.gr , Χ. Μαργαρίτη cmarga@gsrt.gr

3)    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή εμπειρογνωμόνων για το Συμβουλευτικό Φόρουμ για έρευνα και καινοτομία στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και επικοινωνιών (CONNECT Advisory Forum for ICT Research and Innovation/CAF)

 

Γενικά Στοιχεία

 

Τίτλος: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή εμπειρογνωμόνων για το Συμβουλευτικό Φόρουμ για έρευνα και καινοτομία στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και επικοινωνιών (CONNECT Advisory Forum for ICT Research and Innovation/CAF)

Kαταληκτική Ημερομηνία: 26/10/2012

Ημερομηνία καταχώρησης: 16/10/2012

Περιγραφή: Γενική Διεύθυνση/Γ.Δ  CONNECT (Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας/ΓΓΕΤ (Διεύθυνση Διεθνούς Ε+Τ Συνεργασίας/Τμήμα Ευρ. Ένωσης- ΔΙΕ/ΕΕ) σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Προγράμματος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020/ HORIZON2020» της Ε.Ε. η Γ.Δ. CONNECT της Ε. Επιτροπής ανακοίνωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο την δημιουργία μιας νέας συμβουλευτικής δομής/Φόρουμ για την έρευνα και καινοτομία στο πεδίο των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφοριών/ΤΠΕ.
Το Φόρουμ με τίτλο «CONNECT Advisory Forum/CAF» θα έχει συμβουλευτικό ρόλο/παροχή συμβουλών προς τη ΓΔ CONNECT της Ε. Επιτροπής σχετικά με τους προσανατολισμούς της έρευνας και καινοτομίας καθώς και τις δραστηριότητες στο πεδίο των δικτύων επικοινωνίας και συστημάτων υπολογιστών, του ψηφιακού περιεχομένου και των ΤΠΕ. Το Φόρουμ «CAF» πρόκειται να αντικαταστήσει το συμβουλευτικό σώμα ISTAG/IST Advisory Group το οποίο είχε συσταθεί από την ΓΔ CONNECT (πρώην ΓΔ INFSO της Ε.Επιτροπής) στο πλαίσιο του ICT (7ο ΠΠ).

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος/Expression of Interest για την υποβολή αιτήσεων έχει καταληκτική ημερομηνία την 26η Οκτωβρίου 2012. 

Τα υποψήφια μέλη/εμπειρογνώμονες του «CAF» θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε μια σειρά χαρακτηριστικών και κριτηρίων όπως: εμπειρία σε τεχνολογικές πτυχές των ΤΠΕ (έμφαση στη βιομηχανία, ΜμΕ), εμπειρία στην μετασχηματιστική έρευνα αιχμής, γνώση των προοπτικών των ΤΠΕ σε συνδυασμό με τις κοινωνικές προκλήσεις, ανάπτυξη της αγορά ΤΠΕ σε συνδυασμό με τη διακυβέρνηση, δυνατότητα έκφρασης των απόψεων της κοινωνίας των πολιτών.

Αναλυτικά το κείμενο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και οι οδηγίες για υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερομένους εμπειρογνώμονες είναι διαθέσιμα στο δικτυακό κόμβο της Ε. Επιτροπής στις ηλ. Διευθύνσεις:
1/ http://cordis.europa.eu/fp7/ict/istag/home_en.html
2/ http://ec.europa.eu/information_society/tl/research/eu_research/istag/index_en.htm
κατ. ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 26 Οκτωβρίου 2012

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται τα μέλη της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας (από τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα)  να υποβάλλουν σχετικό αίτημα εφόσον πληρούν τα κριτήρια/προαπαιτούμενα όπως αυτά αναφέρονται στο πλήρες κείμενο της εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΓΔ CONNECT της Ε. Επιτροπής.

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση