Yποτροφίες στα πλαίσια του προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Δράσεις Marie Curie

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 14/08/2013
Ημερομηνία Δημοσίευσης
10/06/2013
Πρόγραμμα
Yποτροφίες στα πλαίσια του προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Δράσεις Marie Curie
Ερευνητική Περιοχή
Όλες οι θεματικές περιοχές
Αρμόδιος Φορέας
ΕΕ - 7 ΠΠ Marie Curie
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα

Ερευνητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την επιστημονική τους σταδιοδρομία εντός ή εκτός Ευρώπης, ή ακόμα και να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από παραμονή σε Τρίτες Χώρες, καλούνται να υποβάλλουν, έως τις 14 Αυγούστου 2013, τις προτάσεις τους για τις μεμονωμένες υποτροφίες του προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Δράσεις Marie Curie (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ).

Το δημοφιλές πρόγραμμα για την επιστημονική σταδιοδρομία στην έρευνα προωθεί την κινητικότητα των ερευνητών εντός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Τρίτες Χώρες και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από Τρίτες Χώρες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι ανοικτές προκηρύξεις αφορούν:

  • Intra-European Fellowships (ευρωπαϊκές υποτροφίες για επαγγελματική εξέλιξη/IEF): απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές, εγκατεστημένους σε κράτη μέλη/συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε άλλο κράτος μέλος/ συνδεδεμένη χώρα. Οι ερευνητές διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή τουλάχιστον τετραετή ισοδύναμη ερευνητική εμπειρία μετά τη λήψη πτυχίου που επιτρέπει την έναρξη διδακτορικού. Στόχος είναι να εξελιχθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να αποκτήσουν νέες ερευνητικές δεξιότητες ή να εργαστούν σε άλλους τομείς.
  • International Outgoing Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εξωτερικού για επαγγελματική εξέλιξη/IOF): απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές από κράτη μέλη/συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που υποβάλλουν προτάσεις για να εργαστούν για το πρόγραμμα σε Τρίτες Χώρες. Στόχος είναι να αποκτήσουν γνώσεις και, στη συνέχεια, να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη.
  • International Incoming Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εσωτερικού): αφορά έμπειρους ερευνητές που μετακινούνται από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη ή συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ. Στόχος είναι να καταστεί η Ευρώπη ελκυστικός χώρος για την επιστημονική σταδιοδρομία των καλύτερων ερευνητών του κόσμου, καθώς και να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ και Τρίτων Χωρών προς όφελος όλων.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι προτάσεις υποβάλλονται από τον ερευνητή, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στον οποίο θα εργαστεί κατά τη διάρκεια του έργου. Χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου η αμοιβή του ερευνητή, καθώς και δαπάνες μετακίνησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, κ.λπ.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ερευνητών:
– Νέος Ερευνητής: Λιγότερο από 4 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας, και χωρίς διδακτορικό τίτλο.
– Έμπειρος Ερευνητής:  Διαθέτει διδακτορικό τίτλο ή τουλάχιστον 4 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας.

Υπεύθυνοι για πληροφορίες στην Ελλάδα:

Mr Artemis SAITAKIS

Greece – FP7 – National Contact Point, Mobility NCP

Science & Technology Park of Crete

P.O.box 14447, Vassilika Vouton

711 10 Heraklion

Greece

Email: saitakis@stepc.gr

Tel: +30-2810391908

Fax: +30-2810391906

Website: http://www.stepc.gr

Programme: FP7-PEOPLE

Subject Index: Policies, Social Aspects, Economic Aspects, Innovation, Technology Transfer, Coordination, Cooperation, Scientific Research, Industrial Manufacture, Forecasting, Legislation, Regulations

Mr Dimitrios SANOPOULOS

Greece – FP7 – National Contact Point, Mobility NCP

Centre for Research & Tecnology

6th, Klm. Charilaou – Thermis

570 01 Thessaloniki

Greece

Email: sanopoul@certh.gr

Tel: +30-2310-498155

Fax: +30-2310-498280

Website: http://www.certh.gr

Programme: FP7-PEOPLE

Subject Index: Policies, Social Aspects, Economic Aspects, Innovation, Technology Transfer, Coordination, Cooperation, Scientific Research, Industrial Manufacture, Forecasting, Legislation, Regulations

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση