Ανοικτή Πρόσκληση για τη Συγγραφή Ακαδημαϊκών Ηλεκτρονικών Συγγραμάτων και Βοηθημάτων – Πρόσκληση “Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα για Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική”

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 15/10/2013
Ημερομηνία Δημοσίευσης
09/09/2013
Πρόγραμμα
ΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Ερευνητική Περιοχή
Επιστήμες Μηχανικού
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Αρμόδιος Φορέας
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
10.000 € / συγγραφή ηλεκτρονικού βιβλίου

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» δημοσιεύει την παρούσα Πρόσκληση με την οποία καλεί τους Καθηγητές, τους Λέκτορες και τις λοιπές ειδικές κατηγορίες διδασκόντων των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να καταθέσουν προτάσεις για τη συγγραφή ακαδημαϊκών ηλεκτρονικών συγγραμμάτων και βοηθημάτων, Ανοικτής Πρόσβασης, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις της παρούσας Πρόσκλησης.

Σκοπός της Δράσης (μέρος της οποίας αποτελεί η παρούσα Πρόσκληση) είναι η παραγωγή και η διάθεση έως και δύο χιλιάδων (2.000) ηλεκτρονικών βιβλίων. Τα βιβλία θα διατίθενται ελεύθερα στους φοιτητές και θα είναι προσβάσιμα μέσα από σταθερούς ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, smartphones, ή και από ειδικές συσκευές ανάγνωσης (e-readers). Μέσα από τη διαδικασία των ανοικτών προσκλήσεων θα επιτευχθεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη θεματική διασποράτων βιβλίων που θα δημιουργηθούν, ώστε να καλυφθούν οι πλέον σημαντικές περιοχές της επιστημονικής γνώσης.

Η παρούσα Πρόσκληση καλεί τους υποψήφιους συγγραφείς να καταθέσουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση συγγραφής ηλεκτρονικών βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης στη Θεματική Περιοχή “Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική”.

Προσοχή:
Λόγω ειδικών περιορισμών συμμετοχής, παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα της πρόσκλησης.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) σάς ενημερώνει ότιπαρατείνεται έως τις 15 Οκτωβρίου 2013 η περίοδος υποβολής προτάσεων για ηλεκτρονικά βιβλία στη Θεματική Περιοχή «Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική», στο πλαίσιο της πρώτης Πρόσκλησης της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα» (Ε.Α.Η.Σ.Β.).

Κύριοι δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι οι Καθηγητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., καθώς και άλλες ειδικές κατηγορίες διδασκόντων, όπως ορίζεται στους όρους της Πρόσκλησης.

Υπογραμμίζεται ότι στόχος της Δράσης είναι η δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων, ελεύθερης πρόσβασης, με υλικό προς αξιοποίηση στη διδασκαλία μαθημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), οπότε, στο άμεσο μέλλον, θα δημοσιευτούν και νέες Προσκλήσεις στα υπόλοιπα θεματικά πεδία, ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα Α.Ε.Ι.

Η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συγγραφή ηλεκτρονικών βιβλίων και το σύνολο των συνοδευτικών εγγράφων της, η πρόσκληση για εγγραφή στο Μητρώο, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες παρατίθενται στη συνέχεια.Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο της Δράσης προηγείται υποχρεωτικά της υποβολής προτάσεων.

Για υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην υποβολή προτάσεων συγγραφής και στην εγγραφή στο Μητρώο της Δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο (210-772 4489) ή να εξυπηρετούνται μέσω online επικοινωνίας ( helpdesk@kallipos.gr).

Χάρτης αλλαγών σε σχέση με το υλικό της 1ης Πρόσκλησης (αρχείο pdf, 98 ΚΒ)

Αρχείο Πρόσκλησης για εγγραφή συγγραφέων-αξιολογητών στο Μητρώο(αρχείο pdf, 250 KB)
Αρχείο Πρόσκλησης για εγγραφή συντελεστών στο Μητρώο (αρχείο pdf, 255 KB)

Υλικό πρόσκλησης:

  1. Αρχείο 1ης Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων (αρχείο pdf, 607 KB)
  2. Παράρτημα I –Τμήματα-Κατηγορίες (αρχείο pdf, 544 KB)
  3. Παράρτημα IΙ –Σχέδιο πρότασης (αρχείο pdf, 470 KB)
  4. Παράρτημα IΙΙ –Οδηγίες για συγγραφείς (αρχείο pdf, 695 KB)
  5. Παράρτημα ΙV  – Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και
    Άδεια Εκμετάλλευσης 
    (αρχείο pdf, 365 ΚΒ)
  6. Παράρτημα V – Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο (αρχείο pdf, 7.8 ΜΒ)
  7. Παράρτημα VI – Οδηγίες Υποβολής Πρότασης (αρχείο pdf, 8.2 MB)
  8. Παράρτημα VII – Οδηγός Αξιολόγησης (αρχείο pdf, 462 ΚΒ)

Σύνολο Εγγράφων Πρόσκλησης (8 αρχεία pdf, 11.2 MB)

Template για Microsoft Word (αρχείο zip, 6,6 MB)

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση