«Επιλογή Εξωτερικού Συνεργάτη επιστημονικής υποστήριξης του έργου “Smart Interregional Cooperation Strategy for Innovationcapacities in the Energy Sector on the MED area” SMARTinMED»

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 30/10/2014
Ημερομηνία Δημοσίευσης
15/10/2014
Πρόγραμμα
“Smart Interregional Cooperation Strategy for Innovationcapacities in the Energy Sector on the MED area” SMARTinMED
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Επιστήμες Μηχανικού
Περιβάλλον
Χωρική Ανάπτυξη
Αρμόδιος Φορέας
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Δικαιούχοι
Φυσικά & Νομικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
26.000,00€

«Επιλογή Εξωτερικού Συνεργάτη επιστημονικής υποστήριξης του έργου “Smart Interregional Cooperation Strategy for Innovationcapacities in the Energy Sector on the MED area” SMARTinMED»  με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά, προϋπολογισμού 26.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% που προκηρύχθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών: 30/10/2014

Προϋπολογισμός: 26.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%

Αναθέτουσα Αρχή: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα υποβολής προσφορών έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών που λειτουργούν νόμιμα και ασκούν υπηρεσίες διαχείρισης και υλοποίησης ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτημένων προγραμμάτων.

Σύντομη Περιγραφή:

Το πρόγραμμα SMARTinMED (Άξονας 1.2 του προγράμματος MED) στοχεύει στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των οικονομικών φορέων ανάπτυξης και των δημοσίων αρχών, υποστηρίζοντας τις ικανότητες καινοτομίας και ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  (ΜΜΕ) στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων με τη δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής και ενός κοινού σχεδίου δράσης. Το έργο SMARTinMED καλύπτει μια ευρεία περιοχή στη βόρεια ακτή της Μεσογείου, από την Πορτογαλία ως την Ελλάδα, περνώντας από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία. Έτσι, με δεδομένη την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ τους, οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις για τη στήριξη των ΜΜΕ, της ικανότητας για καινοτομία και τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης.

 

 

Αντικείμενο του Έργου:

Το αντικείμενο του έργου είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στο έργο SMARTinMED. Η ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ζητά την παροχή των κάτωθι υπηρεσιών για την υποστήριξη των τεχνικών και επιστημονικών εργασιών στο πλαίσιο του έργου SMARTinMED. Oι ζητούμενες υπηρεσίες αφορούν στα πακέτα εργασίας 3, 4 και 5 και περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επιμέρους δράσεις:

(Πακέτο Εργασίας 3)Υπηρεσίες για το work package 2 των υποχρεώσεων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Το Πακέτο Εργασίας 3 αφορά σε όλες τις υποχρεώσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την δράση 2.1. Cross fertilization του Work Package 2. Περιλαμβάνονται υπηρεσίες υποστήριξης στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους ενδιαφερόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο (εκθέσεις, συνέδρια κτλ.) για την υλοποίηση και τα αποτελέσματα του προγράμματος.

(Πακέτο Εργασίας 4): Ανάπτυξη στρατηγικών επιχειρήσεων για την ενίσχυση των αλυσίδων αξίας στα clusters ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου

ΔΡΑΣΗ 4.3: Επένδυση σε προτερήματα, δεξιότητες, εμπειρία και ανθρώπινο δυναμικό

Ένα ειδικό τμήμα του πακέτου εργασίας θα αφιερωθεί σε ανθρώπινα προτερήματα, σε δεξιότητες, στην εμπειρία και στο ανθρώπινο δυναμικό. Τρεις κύριες πτυχές θα πρέπει να ληφθούν υπόψη: η καινοτομία, η γνώση και οι ικανότητες διαχείρισης των δεξιοτήτων.

4.1: Νέα επιχειρηματικά μοντέλα ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης των ΜΜΕ στην περιοχή MED). Το δε πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει:

–          Οδηγίες προς τους εκπαιδευτές και προς το κοινό

–          Έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό

–          Υποστηρικτικό υλικό

Πακέτο Εργασίας 5: Βελτιστοποίηση πολιτικής και συμμετοχική διακυβέρνηση

(Πακέτο Εργασίας 5): Βελτιστοποίηση πολιτικής και συμμετοχική διακυβέρνηση

ΔΡΑΣΗ 5.3: Στρατηγικές για την ενίσχυση των περιφερειακών προτερημάτων

 

Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων των Work Package 3: Analysis of energy sector and identification of high potential activities and target markets και της Δράσεως 5.1, θα πρέπει να καθοριστούν τα σωστά προτερήματα για να στηριχθεί και να προταθεί μια τεκμηριωμένη ενημέρωση των αρχών για την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης.

ΔΡΑΣΗ 5.4: Σχέδιο κοινής χρηματοδότησης

Οι εταίροι του προγράμματος SMARTinMED θα εκπονήσουν πρόταση για ένα κοινό σύστημα χρηματοδότησης που απευθύνεται ειδικά στις ΜΜΕ και στις μακροπρόθεσμες δραστηριότητες συνεργασίας αυτών.

Επισυνάπτεται η προκήρυξη.

Περισσότερες Πληροφορίες: 

Α. Πιπερίδου

Τηλέφωνο: 2461053989

Φαξ: 2461053991

Email: amalia@pta.pdm.gr

Σχετικά αρχεία

prok_smart

  • Τελευταίες αναρτήσεις

  • Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση