Προκήρυξη στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τη Διεθνοποίηση της Επιστήμης και της Έρευνας

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 29/12/2017
Ημερομηνία Δημοσίευσης
28/11/2014
Πρόγραμμα
Διεθνοποίηση της Επιστήμης και της Έρευνας
Ερευνητική Περιοχή
Όλες οι θεματικές περιοχές
Αρμόδιος Φορέας
Ομοσπονδιακό Υπουργείο Επιστήμης & Έρευνας της Γερμανίας (BMBF)
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
80.000€

Tο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης & Έρευνας της Γερμανίας/(BMBF), με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταγωνιστικότητας Γερμανικών φορέων, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, έχει δημοσιεύσει Προκήρυξη υποβολής προτάσεων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο  της Στρατηγικής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τη Διεθνοποίηση της Επιστήμης και της Έρευνας.

Στόχος της Προκήρυξης είναι η χρηματοδότηση με Γερμανικούς πόρους της σύστασης κοινοπραξιών, (consortia), οι οποίες θα προετοιμάσουν και ακολούθως θα υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση στις Προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020, καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών ( π.χ. INTERREG,κ. α.).

Η Προκήρυξη απευθύνεται σε φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από τις χώρες-στόχους της Κεντρικής, Ανατολικής και ΝΑ Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χωρίς να αποκλείονται και συμμετοχές από τις λοιπές χώρες που ανήκουν στην ΕΕ των 28κ-μ.

Οι κοινοπραξίες που θα δηλώσουν (ηλεκτρονικά) συμμετοχή στη συγκεκριμένη Προκήρυξη θα πρέπει να αποτελούνται κατ’ ελάχιστον από τρεις εταίρους, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά θα προέρχεται από την Γερμανία και ο δεύτερος από τις χώρες –στόχους της Προκήρυξης. Ο τρίτος εταίρος ενδέχεται να προέρχεται από άλλο κ-μ της ΕΕ ή από χώρα συνδεδεμένη με τον Ορίζοντα 2020. Συντονιστής της κοινοπραξίας και αποδέκτης της χρηματοδότησης θα είναι ο Γερμανικός φορέας.

Η Προκήρυξη θα παραμείνει συνεχώς ανοικτή έως τις 29.12.2017 και τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν θα έχουν μέγιστη διάρκεια 24 μήνες και προϋπολογισμό έως 80.000€.

Η υποβολή των προτάσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, γίνεται στην ενεργή ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.pt-it.de/ptoutline/application/RA2014), η οποία έχει διαμορφωθεί από το γερμανικό φορέα χρηματοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις επιλέξιμες δαπάνες, τον τρόπο υποβολής, το περιεχόμενο των προτάσεων, όπως και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα της Προκήρυξης: http://www.bmbf.de/en/furtherance/25110.php

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση