Παν. Δυτικής Μακεδονίας-Τήμενος
ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ
2/11/2020-14/12/2021
Σκοπός του έργου είναι να ελεγχθεί αν η μέθοδος τηλεχειρισμού ακουστικών συχνοτήτων μπορεί να εφαρμοστεί με αποδοτικό και οικονομικό τρόπο στην επικοινωνία, τηλεποπτεία και τηλέλεγχο των χρηστών – παραγωγών του δικτύου, ώστε να αντιμετωπιστούν από το ΔΕΔΔΗΕ οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στο Προοίμιο της παρούσης. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Θα γίνει, από το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ που θα μετέχει στο έργο, μελέτη προσομοίωσης σε δύο γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν στο Προοίμιο. Τα σενάρια της προσομοίωσης θα καθοριστούν σύμφωνα με το παράρτημα της παρούσης, ενώ τα αποτελέσματα της προσομοίωσης θα καθορίσουν σε ποιους χρήστες των γραμμών, με ποια τεχνική και με ποιες δυνατότητες περιορισμού της ενεργού ισχύος εξόδου των παραγωγών θα τοποθετηθούν οι δέκτες ακουστικών συχνοτήτων.
Β) Θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές-αλληλογραφία με τους χρήστες-παραγωγούς των δύο γραμμών που θα υποδείξουν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης με σκοπό την αποδοχή και εφαρμογή του όρου σύνδεσης εξοπλισμού τηλελέγχου, καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού.
Γ) Θα προδιαγραφεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (δέκτες τηλεχειρισμού ακουστικών συχνοτήτων -ΤΑΣ, παρελκόμενα εγκατάστασης, κτλ), καθώς και ο απαιτούμενος προγραμματισμός στο σύστημα ΤΑΣ και στο σύστημα SCADA για να τεθεί σε λειτουργία το δοκιμαστικό-πιλοτικό σύστημα. Αν και σε ευρεία κλίμακα, σύμφωνα και με τους όρους σύνδεσης, το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης των δεκτών βαραίνει τους χρήστες, ως κίνητρο στους χρήστες-παραγωγούς για τη συμμετοχή τους στη δοκιμαστική λειτουργία, το κόστος προμήθειας των δεκτών και των παρελκόμενων μπορεί να βαρύνει το έργο. Παρόλα αυτά όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο και με το κόστος εγκατάστασης των δεκτών στις εγκαταστάσεις των χρηστών.
Δ) Θα γίνει η προμήθεια και η εγκατάσταση των δεκτών (από τον Χρήστη ή τον ΔΕΔΔΗΕ), ο απαιτούμενος προγραμματισμός στο σύστημα SCADA και η αποστολή δοκιμαστικών εντολών.
Ε) Θα ακολουθήσει η περίοδος επίδειξης του συστήματος και εκμάθησης στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.
ΣΤ) Οι δοκιμές του πιλοτικού συστήματος των δύο γραμμών και των χρηστών τους, καθώς και η παρακολούθηση της αξιοπιστίας του θα διαρκέσει έξι μήνες.
Ζ) Τέλος, θα παραδοθεί αναλυτική έκθεση με τα αποτελέσματα των δοκιμών, τη σύγκριση με τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων και τις τεχνικές οδηγίες για ευρεία εφαρμογή.
Τσιαμήτρος Δημήτριος -Επιστ. Υπεύθυνος
Στημονιάρης Δημήτριος-Τεχν. Υπεύθυνος
Κώττας Θεόδωρος
Μπουτσιάδης Ευάγγελος – Υπ. Διδ.