Ολοκληρωμένες ενέργειες προς την ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας στις περιφέρειες της Ευρώπης

Integrated actions towards enhanced e-mobility in European regions

Πρόγραμμα
Interreg Europe
Εταίροι

Aufbauwerk Region Leipzig GmbH (Γερμανία)

Protheus Holding Plc. (Ουγγαρία)

Amiens Métropole (Γαλλία)

City of Koprivnica (Κροατία)

University of Western Macedonia (UoWM) (Ελλάδα)

Vorarlberg University of Applied Sciences (Αυστρία)

Regional Development Agency Centru (Ρουμανία)

Municipality of Cieza (Ισπανία)

University North (Κροατία)

Ημερομηνίες έναρξης – λήξης

1/8/2019-31/07/2023

Συνοπτική Περιγραφή

Η ηλεκτροκινητικότητα (E-mobility) μπορεί να βελτιώσει αισθητά το περιβάλλον. Αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα εκπέμπουν το ένα τέταρτο περίπου των αερίων του θερμοκηπίου και αντιστοιχούν περίπου στο ένα τέταρτο της καταναλισκόμενης ενέργειας παγκοσμίως. Πρόκειται συνεπώς για ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά και ταυτόχρονα για μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιωθεί η επίδραση των μεταφορών στο περιβάλλον.

Οι 9 εταίροι του έργου E-MOB αντιπροσωπεύουν 8 Ευρωπαϊκές περιφέρειες σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης της ηλεκτροκινητικότητας, αλλά μοιράζονται την αντίληψη ότι αυτή αποτελεί το μέλλον της κινητικότητας: μία καθαρή, ήσυχη και προηγμένη τεχνολογία που συνδυάζει ισχύ, ταχύτητα και πολύ διασκέδαση.

E-MOB σημαίνει ολοκληρωμένες δράσεις προς την ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας στις περιφέρειες της Ευρώπης και σκοπό έχει να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στα περιφερειακά συστήματα μετακίνησης επιβατών μέσω συντονισμένου σχεδιασμού και πολιτικών. Ως φιλόδοξο στόχο, οι εταίροι έχουν θέσει να επηρεάσουν συνολικά πάνω από 26 εκατομμύρια Ευρώ του ταμείου Συνοχής και άλλων πόρων, μέσω της αναθεώρησης 8 εργαλείων πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί με μια σειρά συνεδρίων εκμάθησης και αξιολογήσεων. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της διαπεριφερειακής διαδικασίας εκμάθησης (8 καλές πρακτικές και συστάσεις αναθεώρησης πολιτικών), οι εταίροι θα καταρτίσουν από κοινού σχέδια δράσης για τη βελτιωμένη εφαρμογή των επιλεγμένων 4 προγραμμάτων του Ταμείου Συνοχής και 4 άλλων εργαλείων πολιτικής.

Και άλλοι σχετικοί περιφερειακοί φορείς θα εμπλακούν στη διαδικασία. Η ενασχόληση των εμπλεκομένων φορέων θα γίνει με τη δημιουργία 8 ομάδων εμπλεκομένων φορέων (1 ανά περιφέρεια). Τα μέλη των ομάδων αυτών, μαζί με τους ενδιαφερόμενους δήμους θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες, μέσω των οδηγιών στην ηλεκτροκινητικότητα που θα εκδώσουν και θα τους διανείμουν οι εταίροι και μέσω περιφερειακών σεμιναρίων. Αυτή η συντονισμένη ενδοπεριφερειακή διαδικασία εκμάθησης θα συνεισφέρει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή δομημένων μέτρων και έργων στο πεδίο της ηλεκτροκινητικότητας.

Action plan

Προϋπολογισμός
1.535.195,00
Ομάδα Έργου

Τσιαμήτρος Δημήτριος – Επιστ. Υπεύθυνος

Στημονιάρης Δημ’ητριος-Τεχν. Υπεύθυνος

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση