«Διερεύνηση και αποτύπωση προβλημάτων και αναγκών εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά την περίοδο της ενεργειακής μετάβασης-απολιγνιτοποίησης».

Πρόγραμμα
ΟΑΕΔ
Εταίροι
  1. Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, Παν. Δυτικής Μακεδονίας
  2. Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ
 
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης
03/08/2020 - 15/12/2020
Συνοπτική Περιγραφή

Η χώρα έχει εισέλθει στη φάση της ενεργειακής μετάβασης με την απόφασή της να επιταχύνει τις εξελίξεις που αφορούν στην απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) ως κύρια παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από τα λιγνιτικά της κοιτάσματα, ενδεχομένως θα δοκιμαστεί βραχυπρόθεσμα σε επίπεδο απασχόλησης και εισοδημάτων εξαιτίας των επιπτώσεων από την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό και με εστίαση στο ανθρώπινο και εργατικό δυναμικό της περιοχής, καθώς και στο ρόλο του ΟΑΕΔ για τη στήριξή του, πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη έρευνα. Βασικός επομένως σκοπός της παρούσας πρότασης είναι η διερεύνηση των προβλημάτων και αναγκών του εργατικού δυναμικού της ΠΔΜ λόγω της απολιγνιτοποίησης, με τη χρήση δευτερογενών πληροφοριών, την κατασκευή περιφερειακού μοντέλου Εισροών-Εκροών και την διεξαγωγή εξειδικευμένης ποσοτικής έρευνας.

Προϋπολογισμός
€20000 + ΦΠΑ
Ομάδα Έργου
Ερευνητική Ομάδα:
  1. Λοΐζου Ευστράτιος (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Παν. Δυτικής Μακεδονίας)
  2. Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος (Καθηγητής Παν. Δυτικής Μακεδονίας)
  3. Μιχαηλίδης Αναστάσιος (Αν. Καθηγητής ΑΠΘ)
  4. Δύο μέλη γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης, (Μέλη ΔΕΠ, Μεταπτυχιακοί ή Προπτυχιακοί φοιτητές):
    • Δρ. Κάλφας Δημήτριος
    • Μιχαηλίδου Ευαγγελία

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση