3η Πρόσκληση ACT-ERANET “Accelerating CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage) Technologies”

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 10/11/2020
Ημερομηνία Δημοσίευσης
10/09/2020
Πρόγραμμα
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ)
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Αρμόδιος Φορέας
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
200.000€ - 250.000€

3η Πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του έργου δικτύωσης ACT-ERANET “Accelerating CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage) Technologies”.

Αντικείμενο της παρούσας πρόσκλησης είναι η διακρατική χρηματοδότηση έργων που αποσκοπούν στην επιτάχυνση και ωρίμανση της εφαρμογής της τεχνολογίας CCUS μέσω στοχοθετημένων δραστηριοτήτων καινοτομίας και έρευνας. Τα επιτυχημένα σχέδια θα διευκολύνουν την εμφάνιση του CCUS στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας. Η φιλοδοξία της Δράσης να επιταχύνει το χρόνο στην αγορά της τεχνολογίας CCUS θα απαιτήσει βιομηχανική συμμετοχή σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας. Τα μεγάλα έργα θα πρέπει να περιλαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα TRL και όλα τα έργα πρέπει να στοχεύουν στην προώθηση του TRL ως αποτέλεσμα του έργου. Η Δράση αναγνωρίζει ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης των τεχνολογιών CCUS πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τα TRL αλλά και το κόστος, τις αγορές και τα υποστηρικτικά πλαίσια. Ακόμη, οι προτάσεις πρέπει να δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο τα έργα μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του χρόνου, στην αγορά οικονομικά προσιτών, οικονομικά αποδοτικών, χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποδοτικών ως προς τους πόρους τεχνολογίας CCUS. Η πρόσβαση στην κορυφαία ερευνητική υποδομή είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων της Δράσης. Οι προτάσεις θα πρέπει, να επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των συνεργειών με τις υφιστάμενες υποδομές.

Όσον αφορά, τη χρηματοδότηση το μέγιστο ποσό που μπορεί να κατανεμηθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στις 200.000€ ανά πρόταση με Έλληνα εταίρο και μέχρι 250.000€ ανά πρόταση με Έλληνα συντονιστή.

Για την χρηματοδότηση των προτάσεων σε εθνικό επίπεδο ισχύει ο εξής περιορισμός: α) για τις επιχειρήσεις, έως δύο (2) προτάσεις ανά Α.Φ.Μ και β) για τους Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων έως δύο (2) προτάσεις ανά Ινστιτούτο ή Εργαστήριο ή Τμήμα ή Σχολή.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 10η Νοεμβρίου 2020 (phase 1) και η 15η Μαρτίου 2021 (phase 2).

Περισσότερες πληροφορίες: ΓΓΕΤ / κα Άννα Ρόζενμπεργκ, τηλ.: 2131300095, a.rosenberg@gsrt.gr

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση