Call for Proposals for ERC Advanced Grant (ERC-2021-ADG)

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 31/12/2021
Ημερομηνία Δημοσίευσης
27/05/2021
Πρόγραμμα
ERC Advanced Grant (ERC-2021-ADG)
Ερευνητική Περιοχή
Όλες οι θεματικές περιοχές
Αρμόδιος Φορέας
Ε.Ε. – HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
2.500.000€

Φορέας Χρηματοδότησης: Ε.Ε. – HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants

Πρόσκληση: Call for Proposals for ERC Advanced Grant (ERC-2021-ADG)

Προϋπολογισμός ανά πρόταση (€): 2.500.000 ευρώ κατά ανώτατο όριο για περίοδο 5 ετών

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 31/08/2021

 

Αντικείμενο της παρούσας πρόσκλησης είναι η χρηματοδότηση για το ERC, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την υποστήριξη των εξαιρετικών κύριων ερευνητών στο στάδιο της σταδιοδρομίας τους στο οποίο είναι ήδη καθιερωμένοι ερευνητικά με αναγνωρισμένο ιστορικό ερευνητικών επιτευγμάτων. Οι κύριοι ερευνητές πρέπει να αποδείξουν την πρωτοποριακή φύση,  την φιλοδοξία και την σκοπιμότητα της επιστημονικής τους πρότασης.

 

Όσον αφορά την χρηματοδότηση οι προχωρημένες επιχορηγήσεις μπορούν να χορηγηθούν έως 2 500 000 ευρώ κατ ‘ανώτατο όριο για περίοδο 5 ετών . Το μέγιστο μέγεθος των επιχορηγήσεων είναι μειωμένο για έργα μικρότερης διάρκειας.

Μπορεί να ζητηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση έως 1.000.000 ευρώ, για την κάλυψη των ακόλουθων επιλέξιμων δαπανών, όπου αυτές είναι απαραίτητες για την εκτέλεση του προτεινόμενου έργου:

  1. Κόστος “εκκίνησης” για τους κύριους ερευνητές που μετακινούνται στην ΕΕ ή σε συνδεδεμένη χώρα από αλλού ως συνέπεια λήψης της επιχορήγησης ERC,
  2. Της αγοράς σημαντικού εξοπλισμού,
  3. Της πρόσβασης σε μεγάλες εγκαταστάσεις,
  4. Άλλες σημαντικές πειραματικές και επιτόπιες εργασίες, εξαιρουμένων των εξόδων προσωπικού.

Επίσης, η πρόσθετη χρηματοδότηση δεν μειώνεται για έργα μικρότερης διάρκειας.

Οι κύριοι ερευνητές του ERC Advanced Grant αναμένεται να είναι ενεργοί ερευνητές και να έχουν ιστορικό σημαντικών ερευνητικών επιτευγμάτων τα τελευταία 10 χρόνια, τα οποία πρέπει να παρουσιάζονται στην αίτηση.

Ένας ανταγωνιστικός Advanced Grant Principal Investigator πρέπει να έχει ήδη δείξει μία πορεία που τον καθορίζει ως εξαιρετικό ηγέτη όσον αφορά την πρωτοτυπία και τη σημασία των ερευνητικών του συνεισφορών.

Οι κύριοι ερευνητές των προτάσεων Advanced Grant αναμένεται να αποδείξουν ένα ρεκόρ επιτευγμάτων κατάλληλων για το πεδίο τους και τουλάχιστον να ταιριάζουν με ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα σημεία αναφοράς:

  • 10 δημοσιεύσεις ως κύριος συγγραφέας (ή σε εκείνα τα πεδία όπου είναι κανόνας η αλφαβητική σειρά του συντάκτη, από κοινού συγγραφέας) σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές από ομότιμους ή / και σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων με κριτές από τον αντίστοιχο τομέα τους
  • 3 μεγάλες μονογραφίες έρευνας (αυτό το σημείο αναφοράς σχετίζεται με ερευνητικούς τομείς όπου ο κανόνας είναι η δημοσίευση μονογραφιών).

Άλλα εναλλακτικά σημεία αναφοράς που μπορούν να θεωρηθούν (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) ως ενδεικτικά μιας εξαιρετικής πορείας και αναγνώρισης τα τελευταία 10 χρόνια:

  • 5 χορηγούμενες ευρεσιτεχνίες
  • 10 προσκεκλημένες παρουσιάσεις σε καθιερωμένα διεθνώς οργανωμένα συνέδρια και προχωρημένα σχολεία
  • 3 ερευνητικές αποστολές με επικεφαλής τον υποψήφιο Κύριο Ερευνητή
  • 3 καθιερωμένα διεθνή συνέδρια ή συνέδρια όπου ο αιτών συμμετείχε ως μέλος της διευθύνουσας επιτροπής ή / και της οργανωτικής επιτροπής
  • Διεθνής αναγνώριση μέσω επιστημονικών ή καλλιτεχνικών βραβείων ή συμμετοχής σε αξιόλογες Ακαδημίες ή τεχνούργημα με τεκμηριωμένη χρήση (για παράδειγμα, σχεδιασμός αρχιτεκτονικών ή μηχανικών, μέθοδοι ή εργαλεία)
  • Σημαντικές συνεισφορές για την έναρξη της σταδιοδρομίας των εξαιρετικών ερευνητών
  • Αναγνωρισμένη ηγετική θέση στη βιομηχανική καινοτομία.

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση