Eκδήλωση δικτύωσης για τη θεματική της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη

Στόχος της εκδήλωσης είναι η υποστήριξη επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων στην ανάπτυξη συνεργασιών και κοινοπραξιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της Υγείας.

 

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 θα συναντηθούν διαδικτυακά σε μια μοναδική εκδήλωση δικτύωσης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας και σκοπεύουν να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο των πρώτων προκηρύξεων του 2021 στον τομέα της Υγείας (Cluster Health) του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και τη Καινοτομία «Ορίζοντας Ευρώπη». Το Cluster Health – Horizon Europe Brokerage Event είναι αφιερωμένο στη δικτύωση και την εύρεση εταίρων για τον επιτυχή σχηματισμό κοινοπραξιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από το ευρωπαϊκό έργο Bridge2HE σε συνεργασία με την ΕΕ και το Enterprise Europe Network.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οργανισμούς από τον τομέα της υγείας, όπως επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, νοσοκομεία, κλινικές, οργανώσεις ασθενών, κ.ά.

Οι εκδηλώσεις εύρεσης εταίρων είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωριστούν μεταξύ τους δυνητικοί υποψήφιοι, να ανταλλάξουν ιδέες και να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων. Οργανώνονται με βάση τη δημιουργία προφίλ των συμμετεχόντων οι οποίοι λαμβάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε συναντήσεις.

Γιατί να πάρω μέρος

Ο Ορίζοντας Ευρώπη είναι το πρόγραμμα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό 95,5 δισ. ευρώ. Αποσκοπεί στη σύνδεση έρευνας και καινοτομίας και έχει ως βασικές προτεραιότητες την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, την ευημερία και ασφάλεια των πολιτών, καθώς και την προστασία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση δικτύωσης για τη θεματική ενότητα της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη, θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις προκηρύξεις που πρόκειται να ανοίξουν στη θεματική / Cluster Health του Ορίζοντα Ευρώπη. Μπορούν ακόμα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες από την Ευρώπη και πέρα από αυτήν και να ξεκινήσουν να συγκροτούν τη δική τους κοινοπραξία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή online το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021. Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν και θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο της εκδήλωσης και θα αποτελέσουν τη βάση για τις διαδικτυακές συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 (15.30 – 18.30) μέσω της πλατφόρμας «b2match» και δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Η θεματική της Υγείας (Cluster Health) στον Ορίζοντα Ευρώπη

Η θεματική ενότητα της “Υγείας” (Cluster Health) αποτελεί ένα από τα προγράμματα του Πυλώνα ΙΙ για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

Με  8,25 δισ. ευρώ, στόχος του είναι να συμβάλει σε 4 τομείς του πρώτου στρατηγικού σχεδίου του Ορίζοντα Ευρώπη (2021-2024) που είναι:

  • Καλή υγεία και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη 
  • Μια ανθεκτική ΕΕ προετοιμασμένη για αναδυόμενες απειλές
  • Ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όλους 
  • Ανταγωνιστική και ασφαλής οικονομία δεδομένων.

Έχει 6 περιοχές παρέμβασης:

  1. Υγεία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής
  2. Καθοριστικοί παράγοντες της περιβαλλοντικής & κοινωνικής υγείας
  3. Μη μεταδοτικές και σπάνιες ασθένειες
  4. Μεταδοτικές ασθένειες
  5. Εργαλεία, τεχνολογίες  και ψηφιακές λύσεις για  την υγεία & τη φροντίδα
  6. Συστήματα υγειονομικής περίθαλψης

Ο Πυλώνας ΙΙ και συγκεκριμένα το Cluster Health αναμένεται να υλοποιηθεί κυρίως μέσω συνεργατικών έργων, ανοικτών σε όλους τους φορείς των κρατών-μελών σε ανταγωνιστική βάση, ευρωπαϊκών συμπράξεων Έρευνας & Καινοτομίας (European R&I Partnerships) και την «αποστολή για το Καρκίνο» (Cancer Mission).

Μάθετε περισσότερα: 

Εκδήλωση Δικτύωσης -Brokerage Event

Εγγραφή στην εκδήλωση

 

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση