1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας “Defence Innovation Challenge”

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες να αναδεικνύουν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία. Το θέμα του Διαγωνισμού είναι: «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)».

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που μπορεί να προέρχονται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες νέων επιστημόνων/ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων, ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ της χώρας, εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, καθώς και επαγγελματιών εργαζομένων σε μικρομεσαίες και νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις, οι οποίοι θεωρούν ότι οι καινοτόμες ιδέες τους μπορούν να αποτελέσουν πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες διάδρασης, εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, τόσο με στελέχη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και με εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητους ερευνητές.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή είτε με την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, είτε με την υποστήριξη της δράσης (συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας, υποστηρίζοντας την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, μέντορας ομάδων, χορηγός επικοινωνίας, χορηγός, πάροχος δεδομένων και τεχνολογιών, κ.λπ.) στον σύνδεσμο www.defenceinnovation.gr 

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση