Υπογραφή δήλωσης προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας και ο κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας κ. Τόμας Ράχελ, συμφώνησαν τη συνέχιση του Ελληνογερμανικού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας αναφορικά με την προώθηση κοινών προγραμμάτων.

Για το σκοπό αυτό υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα, παρουσία και του Γερμανού Πρέσβη κ. Έρνστ Ράιχελ, κοινή δήλωση προθέσεως. Ως θέματα για τη μελλοντική συνεργασία ορίστηκαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι επιστήμες υλικών– ιδιαιτέρως για εφαρμογές που άπτονται των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

H συγκεκριμένη δήλωση προθέσεως συμπεριλαμβάνεται και στην Ελληνογερμανική συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας υλικών στο πλαίσιο της ΕΕ με βάση την οποία ενισχύονται ευρωπαίοι εταίροι στην έρευνα των βασικών επιστημών υλικών, αλλά και στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών ή στις διαδικασίες παραγωγής, με έμφαση στην έρευνα εξέλιξης μπαταριών.

 Ένα σημαντικό στοιχείο του νέου προγράμματος θα είναι η μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας, όπως συνέβη και στην τελευταία έκδοσή του. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2021 με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF) ένα ψηφιακό εργαστήριο (workshop), που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο «Fraunhofer Center for International Management and Knowledge Economics».

Πηγή Περισσότερα 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση