Ανακοίνωση του Προγράμματος Εργασίας του ERC για το 2022

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Εργασίας του ERC για το 2022.

Με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 2,4 δισ. ευρώ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Εργασίας του για το 2022. Περίπου 1.100 επιστήμονες και υπότροφοι στην ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση.
Πρόκειται για το δεύτερο Πρόγραμμα Εργασίας του ERC στο πλαίσιο του Προγράμματος «Horizon Europe». Μέσα από μια σειρά επιχορηγήσεων, η χρηματοδότηση θα δοθεί σε ερευνητικά έργα υψηλής επιστημονικής αξίας και γνώσης και θα εξεταστεί από πάνελ αξιολόγησης που απαρτίζεται από ερευνητές εγνωσμένου κύρους στη διεθνή κοινότητα. Ερευνητές χωρίς θεματικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό είναι επιλέξιμοι, αρκεί να εργάζονται στην Ευρώπη ή να είναι πρόθυμοι να μετακινηθούνε σε ευρωπαϊκή χώρα. Σημαντικά στοιχεία του νέου Προγράμματος Εργασίας είναι οι χρηματοδοτήσεις τύπου «Synergy Grants» και «Proof of Concept Grants» που προσφέρονται ξανά, καθώς και η δεύτερη έκδοση του «Public Engagement with Research Awards».

 

Σχετικά με το ERC

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC) παρέχει επιχορηγήσεις μέσω ανοικτών διαγωνισμών σε έργα με επικεφαλής νέους και καταξιωμένους ερευνητές. Μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι η επιστημονική αριστεία, και στόχος η προσέλκυση κορυφαίων ερευνητών από όλο τον κόσμο ώστε να έρθουν και να παραμείνουν στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας έχει ήδη χρηματοδοτήσει πάνω από 9.500 κορυφαίους ερευνητές σε διάφορα στάδια της σταδιοδρομίας τους και πάνω από 70.000 μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό προσωπικό που εργάζεται στις ερευνητικές ομάδες τους.

Ημερολόγιο:

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εκπροσώπους  των εθνικών σημείων αναφοράς:

Μαρία Μακριδάκη

Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

2810391966

makridaki@praxinetwork.gr

 

Μαρία Σαμαρά

EU Projects Implementation

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

2103607690

samara@praxinetwork.gr

 

Οδηγός προγράμματος Work Programme 2022

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τρέχουσες προσκλήσεις εδώ

Copyright © 2013 - 2021

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση