Hellenic Innovation Forum & Awards 2021: η σημασία της καινοτομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας

Η πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση μιας σειράς διαδικασιών και εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, μία εκ των οποίων δείχνει να είναι η ανάδειξη της καινοτομίας σε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας. Αυτό το ζήτημα θα αποτελέσει και το κεντρικό θέμα της συζήτησης στο Hellenic Innovation Forum & Awards 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό στο οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας. Θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε δύο μέρη: φυσικά, σε τόπο που θα ανακοινωθεί και με την παρουσία -περιορισμένου αριθμού- προσκεκλημένων, και ψηφιακά, στο  LiveOn Expo Complex, το ολοκληρωμένο τρισδιάστατο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο του ethosGROUP, με την παρουσία κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του φετινού Hellenic Innovation Forum είναι να αναδείξει τα ζητήματα και τις προκλήσεις αναφορικά με την αξιοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, καθώς και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Παράλληλα, μέσα από τη θεσμοθέτηση των Hellenic Innovation Awards επιδιώκεται η ανάδειξη ανθρώπων και επιχειρήσεων που βοηθούν, ώστε η καινοτομία να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Στα βραβεία θα επιδιωχθεί να συμπεριληφθούν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και «ηλικίας» όπως και διεθνείς όμιλοι που έχουν επιλέξε ινα επενδύσουν στην Ελλάδα, διαβλέποντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, αξιοποιώντας την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας και το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex

H θεματολογία του Hellenic Innovation Forum & Awards επικεντρώνεται στο παρόν αλλά και στο μέλλον της καινοτομίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν:

  • Καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως είναι η τεχνολογία, η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, οι επιστήμες της ζωής, η ενέργεια, η αεροδιαστημική βιομηχανία, τα logistics αλλά και η βιομηχανία.
  • Μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που καινοτομούν σε διάφορους τομείς και χαρακτηρίζονται από έντονη εξωστρέφεια και προωθούν την καινοτομία μέσα από επενδύσεις, χρηματοδοτήσεις και διαγωνισμούς.
  • Πολυεθνικές εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει κέντρα έρευνας & ανάπτυξης (R&D) αλλά και hubs.
  • Πρωτοβουλίες όπως incubators και accelerators που βοηθούν στην προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Κρατικές δράσεις με στόχο την προώθηση της καινοτομίας.
  • Δράσεις για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής/ερευνητικής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.
  • Δράσεις για την προώθηση της καινοτομίας στην περιφέρεια.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν αξιοποιώντας την πλατφόρμα της LiveOn προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων στο Hellenic Innovation Forum. Στόχος είναι να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η σημασία της καινοτομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο Hellenic Innovation Forum & Awards2021 μπορούν να συμμετέχουν:

  • Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας
  • Εταιρείες από τον χώρο των startups
  • Στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν καινοτόμες ιδέες, λύσεις και προϊόντα
  • Στελέχη φορέων που κινούνται γύρω από τον χώρο της καινοτομίας
  • Εκπρόσωποι επενδυτικών funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Στελέχη hedge funds από την Ελλάδα και το εξωτερικόAngel Investors από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Στελέχη από τον χώρο των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων
  • Φοιτητές που ασχολούνται με τον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Περισσότερα…

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση