Innovation Fund Large Scale Projects (InnovFund-LSC-2021)

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 03/03/2022
Ημερομηνία Δημοσίευσης
27/10/2021
Πρόγραμμα
Ταμείο Καινοτομίας
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Περιβάλλον
Αρμόδιος Φορέας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα
Προϋπολογισμός
1.500.000.000€

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη  δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας

Το ταμείο Καινοτομίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο για την επίδειξη καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που χρηματοδοτείται από τα έσοδα του πλειστηριασμού των δικαιωμάτων εκπομπών από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ. Το Ταμείο Καινοτομίας, με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει ρηξικέλευθες τεχνολογίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, την αποθήκευση ενέργειας και τη δέσμευση, χρήση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 3 Μαρτίου 2022 ενώ οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι επιχορηγήσεις και η υπογραφή των έργων θα πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

 

Τέλος, στις 10 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα για να δοθεί στους ενδιαφερόμενους  η ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες και να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων (Σύνδεσμος)

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση