Το EIT Health InnoStars Awards έρχεται και φέτος για να υποστηρίξει πολύ μικρές επιχειρήσεις, startups και spinoffs

Tο Innostars Awards (πρόγρμμα επιτάχυνσης του EIT Health), ξεκινάει και φέτος με σκοπό να υποστηρίξει μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, startups και τεχνοβλαστούς, που έχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα ή ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει στην αγορά.

Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων για τις χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, περιοχές δηλαδή όπου ο ρυθμός ανάπτυξης της καινοτομίας είναι πιο αδύναμος, ενώ το ερευνητικό δυναμικό είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Κάθε χρόνο, ο θεσμός InnoStars Awards προσελκύει πρωτοποριακές λύσεις ιατρικής, βιοτεχνολογίας ή ψηφιακής υγείας που απώτερο σκοπό έχουν να ανταποκριθούν σε μερικές από τις πιο επείγουσες προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Οι καλύτερες ομάδες με τις πιο βιώσιμες ιδέες λαμβάνουν εξωτερική χρηματοδότηση, εξειδικευμένη καθοδήγηση, συμμετοχή σε bootcamps, ενώ προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο θεσμός InnoStars Awards έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 100 νεοσύστατες επιχειρήσεις. Πάνω από τις μισές βγήκαν στην αγορά με επιτυχημένα προϊόντα και λύσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το EIT Health Innostars Awards έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου 2023

Θα επιλεγούν 20 ομάδες που θα λάβουν 20.000 ευρώ για τα έξοδα εκπαίδευσης και καθοδήγησης, καθώς και τα έξοδα για μετακίνηση σε δύο ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επίσης, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία για περαιτέρω υποστήριξη και δικτύωση με επενδυτές μέσω του δικτύου του EIT Health.

Στη συνέχεια, θα επιλεγούν 10 ομάδες με το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο για να παρουσιάσουν σε μια διεθνή επιτροπή από αποτελείται από εμπειρογνώμονες, εταίρους από τον κλάδο της βιομηχανίας, εκπροσώπους από το EIT Health και επαγγελματίες από τον τομέα της υγείας. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει ευρεία αναγνώριση της ιδέας της και οικονομική υποστήριξη 25.000 ευρώ για να εισαγάγει το προϊόν ή την υπηρεσία της στην αγορά.

Τα bootcamps θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2023, η επιλογή των 10 καλύτερων ομάδων θα γίνει τον Οκτώβριο 2023 ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του EIT Health, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Γιώργος Μέγας, EIT Health Hub coordinator (megas@ekt.gr)

Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Hub project manager (vasilaki@ekt.gr)

 

Υποβολή αίτησης 

Innostars awards

Περισσότερα στο ΕΚΤ

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση