Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists” στον τομέα των Επιστημών Μηχανικού

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, διοργανώνει τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists”. Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους webinars, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Μάιο του 2023 με τη διοργάνωση του έκτου κύκλου στον τομέα των Επιστημών Μηχανικού.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η επιχειρηματικότητα, η έρευνα στη βιομηχανία, κ.ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές, καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως:

  • δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού,
  • εθελοντική εργασία,
  • παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ,
  • συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης,
  • ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων,
  • χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.ά.

Αυτός ο κύκλος περιλαμβάνει 2 σεμινάρια μέσα στον Μάιο. Συγκεκριμένα:

Δείτε τους ομιλήτες και τα προγράμματα των webinars στους αντίστοιχους συνδέσμους εδώ και εδώ. Η ανακοίνωση του τελικού προγράμματος και των συμμετεχόντων ομιλητών θα οριστικοποιηθεί σύντομα.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr.

Περισσότερα

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση