Open Call for Proposals- European Cooperation in Science and Technology (COST) – (collection OC-2024-1)

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 23/10/2024
Ημερομηνία Δημοσίευσης
10/12/2023
Πρόγραμμα
COST
Ερευνητική Περιοχή
Όλες οι θεματικές περιοχές
Αρμόδιος Φορέας
COST ASSOCIATION - COST OFFICE - EUROPEAN COOPERATION IN SCIENCE AND TECHNOLOGY
Δικαιούχοι
Φυσικά & Νομικά Πρόσωπα

Το COST καλεί τους Ευρωπαίους ερευνητές και καινοτόμους να υποβάλουν προτάσεις για Δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση επιστημονικών, τεχνολογικών και κοινωνικών προκλήσεων. Αυτές οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με την προώθηση και τη διάδοση της αριστείας, την προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας για πρωτοποριακή επιστήμη και την ενδυνάμωση και διατήρηση νέων ερευνητών και καινοτόμων.

Το COST συγκεντρώνει ερευνητές και καινοτόμους για να αναπτύξουν από κοινού ιδέες και πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσω της συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Το COST ενθαρρύνει και προωθεί διεπιστημονικές, πολυεπιστημονικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις ενσωματώνοντας ερευνητές και καινοτόμους από διαφορετικούς τομείς και οργανισμούς, όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ή εταιρείες.

Το COST δεν χρηματοδοτεί η ίδια την έρευνα, αλλά υποστηρίζει τη δικτύωση μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων όπως συναντήσεις, βραχυπρόθεσμες επιστημονικές αποστολές, σχολεία κατάρτισης και προϊόντα διάδοσης ως μέρος των Δράσεων COST.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τα κύρια χαρακτηριστικά των Δράσεων COST, δηλαδή να παρέχουν ανταλλαγή γνώσεων, δημιουργία και εφαρμογή, να είναι αριστείας, ανοιχτές και προσανατολισμένες στην παραγωγή, ενώ στοχεύουν στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης του προτεινόμενου(ων) θέματος(ων).
Οι προτάσεις αξιολογούνται βάσει κριτηρίων αριστείας Ε&Τ, αριστείας δικτύωσης, αντίκτυπου και υλοποίησης. Οι προτάσεις για μια Δράση COST πρέπει να αντιπροσωπεύουν ένα δίκτυο που αποτελείται από προτείνοντες από τουλάχιστον επτά (7) Πλήρη ή Συνεργαζόμενα Μέλη COST, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον το 50% θα προέρχεται από χώρες-στόχους για την ενσωμάτωση COST (ITC).

Οι προτάσεις θα πρέπει επίσης να ανταποκρίνονται στην Πολιτική αριστείας και συμπερίληψης COST, η οποία στοχεύει να παρέχει ευκαιρίες συνεργασίας σε όλους τους ερευνητές και τους καινοτόμους σε χώρες που είναι μέλη του COST. Ενθαρρύνεται η συμμετοχή νέων ταλέντων και ηγετών της επόμενης γενιάς, ιδίως με την προώθηση ευκαιριών εργασίας για νέους ερευνητές και καινοτόμους, και τη διασφάλιση της ισορροπίας των φύλων, ανοίγοντας το δρόμο για πρωτοποριακές εξελίξεις και καινοτομίες.

Η ημερομηνία συλλογής 2024-1 είναι 23 Οκτωβρίου 2024 στις 12:00 – μεσημέρι (CEST). Πρέπει να εγκριθούν έως και 70 νέες ενέργειες COST, με την επιφύλαξη του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση