Πρόσκληση σε εκδήλωση ”Apps4Athens Hackathon” του Δήμου Αθηναίων

Ο Μαραθώνιος Apps4Athens Hackathon είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας με την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που έχει ιδέες και προτάσεις για εφαρμογές και υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν την συμμετοχική στρατηγική του Δήμου για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε σημαντικούς και κρίσιμους τομείς.

Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια του Hackathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν προτάσεις και εφαρμογές που θα ενισχύσουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας, επιλύοντας προβλήματα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών

Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο καινοτόμου και ανθρώπινης πόλης. Ειδικότερα, μπορούν να συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι startup εταιρείες, μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, ερευνητές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες του μαραθωνίου και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται συμβολικά χρηματικά βραβεία και δυνατότητες εξέλιξης των εφαρμογών σε συνεργασία με τον Δήμο και με φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για εφαρμογές τόσο στον Δήμο όσο στους φορείς και υποστηρικτές οργανισμούς που θα συμμετέχουν.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες του μαραθωνίου αφορούν την καθημερινότητα και το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη διαχείριση ενέργειας, την εκπαίδευση, την προώθηση του εθελοντισμού, την προστασία των ευπαθών ομάδων, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τις υποδομές έξυπνης πόλης, την προώθηση της συμμετοχικότητας και της διαφάνειας και τη διασύνδεση των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες : https://apps4athens.gr/

Ο σύνδεσμος για την αίτηση : https://apps4athens.gr/apply/

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση