Interreg Europe-3nd Call for Projects- 2021-2027

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 07/07/2024
Ημερομηνία Δημοσίευσης
05/03/2024
Πρόγραμμα
INTERREG EUROPE 2021-2027
Ερευνητική Περιοχή
Αρμόδιος Φορέας
EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND (ERDF)
Δικαιούχοι
Φυσικά Πρόσωπα

Στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι μπορούν ενδεχομένως να συνεργαστούν για οποιοδήποτε θέμα κοινής συνάφειας σύμφωνα με τις περιφερειακές τους ανάγκες, εφόσον αυτό εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της πολιτικής συνοχής. Από θεματική άποψη, αυτό το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει τα πεδία που ορίζονται από την πολιτική και τους ειδικούς στόχους που παρουσιάζονται στο άρθρο 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2021/1060 για τις κοινές διατάξεις και στο άρθρο 3 του κανονισμού (ΕΕ) 2021/1058 του ΕΤΠΑ. Ενώ το πρόγραμμα έχει επιλέξει μια ενιαία πρωταρχική προτεραιότητα, οι δράσεις του ωστόσο οργανώνονται σύμφωνα με τη διαφορετική πολιτική και τους ειδικούς στόχους στα προαναφερθέντα άρθρα. Αυτό θα επιτρέψει στις δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα να ομαδοποιηθούν με συνεκτικό τρόπο σε ουσιαστικούς θεματικούς τίτλους. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα έργα πρέπει να επιλέξουν έναν συγκεκριμένο στόχο στο πλαίσιο των στόχων πολιτικής 1 – 5 στη φόρμα αίτησης.

Στόχος 1: Μια εξυπνότερη Ευρώπη
Στόχος 2: Μια πιο πράσινη Ευρώπη
Στόχος 3: Μια πιο συνδεδεμένη Ευρώπη
Στόχος 4: Μια πιο κοινωνική Ευρώπη
Στόχος 5: Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες

Συμμετοχή σε πολλαπλά έργα:

Αν και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των έργων στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ένας οργανισμός, η Interreg Europe συνιστά να διατηρηθεί ο αριθμός σε χαμηλά επίπεδα για τους ακόλουθους λόγους:

-Πρώτα και κύρια, η συμμετοχή σε ένα έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας είναι απαιτητική. Η συμμετοχή του ίδιου οργανισμού σε πολλά έργα μπορεί να μην είναι πάντα ρεαλιστική. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν τα έργα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και το εδαφικό τους πλαίσιο. Ειδικότερα, η συμμετοχή μικρών οργανισμών σε πολυάριθμες αιτήσεις μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, η πολλαπλή συμμετοχή μπορεί επίσης να αντανακλά μια τεχνητή συνεργασία. Η έγκριση σε τέτοιες περιπτώσεις αυξάνει επίσης τον κίνδυνο διπλής χρηματοδότησης. Φυσικά, μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί με πολλά τμήματα ή οργανισμοί από μικρότερες χώρες όπου ο αριθμός των επιλέξιμων εταίρων είναι πιο περιορισμένος, μπορεί να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους σε πολλαπλές αιτήσεις.
-Ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός για έργα είναι περιορισμένος λόγω της ευρείας γεωγραφικής εμβέλειας του προγράμματος και του μεγάλου αριθμού περιφερειών στην Ευρώπη. Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να υποστηρίζονται πολύ συχνά οι ίδιοι δικαιούχοι που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα, ενώ είναι σημαντικό για την ποιότητα του προγράμματος η πείρα και οι πρακτικές που ανταλλάσσονται είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη και ποικίλη. Η συμμετοχή του ίδιου οργανισμού σε διαφορετικές εφαρμογές/έργα πρέπει να αιτιολογείται στο ειδικό πεδίο του εντύπου αίτησης (στην ενότητα «Κύρια μέσα πολιτικής που αναφέρονται»).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο πρόγραμμα μέσω προσκλήσεων υποβολής προτάσεων. Οι προσκλήσεις θα διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα κεφαλαίων του προγράμματος. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή μεταξύ της ημερομηνίας έναρξης και της ημερομηνίας λήξης κάθε πρόσκλησης. Οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις για κάθε πρόσκληση θα καθορίζονται σε όρους αναφοράς, οι οποίοι θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο του προγράμματος (www. interregeurope.eu) όταν πραγματοποιηθεί μια πρόσκληση.

Η εφαρμογή είναι πλήρως διαδικτυακή. Επομένως, όλα τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να υποβληθούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική Πύλη. (https://portal.interregeurope.eu/login)

Σχετικά αρχεία

Interreg Europe – Third call terms of reference

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση