Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 03/09/2024
Ημερομηνία Δημοσίευσης
23/04/2024
Πρόγραμμα
Marie Skłodowska-Curie Actions
Ερευνητική Περιοχή
Αρμόδιος Φορέας
European Commission
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα

Οι δράσεις Marie Skłodowska-Curie θα υποστηρίξουν την κατάρτιση, τις δεξιότητες και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των ερευνών χρηματοδοτώντας διδακτορικά προγράμματα, μεταδιδακτορικές υποτροφίες και συνεργατικά έργα με πάνω από 1,24 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024.

Η χρηματοδότηση θα ωφελήσει επίσης ιδρύματα υποστηρίζοντας εξαιρετικά διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα καθώς και συνεργατικά έργα έρευνας και καινοτομίας. Αυτό θα αυξήσει την παγκόσμια ελκυστικότητα και προβολή τους και θα ενισχύσει τη συνεργασία πέρα από τον ακαδημαϊκό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών, των ΜΜΕ, του δημόσιου τομέα και άλλων οργανισμών.

Οι προσκλήσεις ακολούθησαν την έγκριση του αναθεωρημένου προγράμματος εργασίας 2023-2025 Horizon Europe αυτόν τον μήνα.

  • Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες (Postdoctoral Fellowships)

Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες βοηθούν τους έμπειρους ερευνητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν διεθνή, διεπιστημονική και διατομεακή εμπειρία εργαζόμενοι στο εξωτερικό. Αυτές οι υποτροφίες κύρους αποτελούν ένα σκαλοπάτι στη σταδιοδρομία των ερευνητών, επιτρέποντάς τους να διεξάγουν έρευνα αιχμής και να συνεργάζονται με κορυφαίες επιστημονικές ομάδες και πρόσωπα.

Προϋπολογισμός : 417,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσκληση θα ανοίξει στις 23 Απριλίου 2024 και θα κλείσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

  • COFUND

Το COFUND βοηθά οργανισμούς να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν τα δικά τους προγράμματα διδακτορικής κατάρτισης και μεταδιδακτορικών υποτροφιών σε κράτη μέλη της ΕΕ ή σε συνδεδεμένες χώρες του Horizon Europe, με στόχο τη στρατολόγηση ερευνητών και την προσέλκυση διεθνών ταλέντων. Αυτό περιλαμβάνει διεθνή, διατομεακή και διεπιστημονική ερευνητική κατάρτιση και εξέλιξη σταδιοδρομίας των ερευνητών σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας.

Προϋπολογισμός : 104,8 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση θα δημοσιευτεί την άνοιξη του 2024, θα ανοίξει στις 23 Απριλίου 2024 και θα κλείσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

  • Doctoral Networks

Τα Doctoral Networks εφαρμόζουν προγράμματα για την πρόσληψη και την κατάρτιση υποψηφίων διδακτόρων στον ακαδημαϊκό χώρο και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης. 

Προϋπολογισμός : 608,6 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση θα ανοίξει στις 29 Μαΐου 2024 και θα κλείσει στις 27 Νοεμβρίου 2024.

Παρακολουθήστε την επερχόμενη ημέρα ενημέρωσης στις 7 Ιουνίου 2024

  • Staff Exchanges

Οι ανταλλαγές προσωπικού αναπτύσσουν διεθνείς, διατομεακές και διεπιστημονικές ανταλλαγές και ανταλλαγή γνώσεων σε όλα τα στάδια της αλυσίδας καινοτομίας μέσω συνεργατικών έργων. Το πρόγραμμα βοηθά τους συμμετέχοντες οργανισμούς να μετατρέψουν τις ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες.

Προϋπολογισμός : 99,5 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα της πρόσκλησης θα δημοσιευτεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 και θα κλείσει στις 5 Φεβρουαρίου 2025.

  • Feedback to Policy

Η πρωτοβουλία “Ανάδραση στην πολιτική” θα ενισχύσει ισχυρότερους θεματικούς δεσμούς μεταξύ των έργων MSCA, αυξάνοντας την προβολή της συμβολής τους σε βασικές προτεραιότητες πολιτικής της ΕΕ και διερευνώντας τρόπους μεγιστοποίησης του αντίκτυπου του προγράμματος.

Προϋπολογισμός μέγιστου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσκληση θα ανοίξει στις 25 Απριλίου 2024 και θα κλείσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Παρακολουθήστε τις προσεχείς ημέρες ενημέρωσης στις 25 Απριλίου 2024 και 29 Μαΐου 2024.

  • Cooperation among MSCA National Contact Points

Αυτό το έργο θα διευκολύνει τη διακρατική συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Σημείων Επαφής (NCP) για την MSCA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εγκατεστημένα σε χώρες εκτός ΕΕ, με βάση το τρέχον έργο MSCA-NET.

Η πρόσκληση θα απονείμει προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ ανώτατο όριο και θα ανοίξει στις 16 Μαΐου 2024 και θα κλείσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

  • International Cooperation

Στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι η υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο του MSCA στο πλαίσιο του Horizon Europe. Το επιλεγμένο έργο θα συντονίζει τα υπάρχοντα κανάλια προώθησης σε τοπικό επίπεδο και θα διασφαλίζει συνέπεια με τους επίσημους διαλόγους για την πολιτική έρευνας και καινοτομίας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο.

Αυτή η πρόσκληση θα έχει προϋπολογισμό μέγιστου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και θα ανοίξει στις 14 Μαΐου 2024 και θα κλείσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

  • Researchers at Risk

Αυτή η πρόσκληση θα παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη σε ερευνητές που διατρέχουν κίνδυνο, με βάση τις ανάγκες που έχουν ήδη εντοπιστεί σε προηγούμενες εθνικές και κοινοτικές πρωτοβουλίες..

Αυτή η πρόσκληση θα χορηγήσει προϋπολογισμό μέγιστου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Θα ανοίξει στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 και θα κλείσει στις 14 Ιανουαρίου 2025.

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση