Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 04/09/2024
Ημερομηνία Δημοσίευσης
03/06/2024
Πρόγραμμα
MSCA
Ερευνητική Περιοχή
Αρμόδιος Φορέας
European Commission
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νέες προσκλήσεις στο πλαίσιο των δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA) το 2024. Φέτος, το MSCA θα παράσχει σε οργανισμούς πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση έρευνας αιχμής μέσω εξαιρετικών διδακτορικών και μεταδιδακτορικών προγραμμάτων, συνεργατικής έρευνας και καινοτομίας έργα και ερευνητικές υποτροφίες. Αυτά τα έργα θα υποστηρίξουν, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσουν περίπου 10.000 ταλαντούχους ερευνητές από όλο τον κόσμο, σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους και σε όλους τους κλάδους. Οι υποστηριζόμενοι ερευνητές θα μπορούν να διεξάγουν την έρευνά τους αποκτώντας παράλληλα νέες δεξιότητες και αναπτύσσοντας τη σταδιοδρομία τους εντός και εκτός του ακαδημαϊκού χώρου, εντός και εκτός της ΕΕ.

Οι προσκλήσεις ακολούθησαν την έγκριση του αναθεωρημένου προγράμματος εργασίας 2023-2025 Horizon Europe αυτόν τον μήνα.

Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες
Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες βοηθούν τους έμπειρους ερευνητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν διεθνή, διεπιστημονική και διατομεακή εμπειρία εργαζόμενοι στο εξωτερικό. Αυτές οι υποτροφίες κύρους αποτελούν ένα σκαλοπάτι στη σταδιοδρομία των ερευνητών, επιτρέποντάς τους να διεξάγουν έρευνα αιχμής και να συνεργάζονται με κορυφαίες επιστημονικές ομάδες και πρόσωπα.

Η πρόσκληση για μεταδιδακτορικές υποτροφίες 2024 θα έχει προϋπολογισμό 417,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσκληση άνοιξε στις 23 Απριλίου 2024 και λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

COFUND
Το COFUND βοηθά οργανισμούς να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν τα δικά τους προγράμματα διδακτορικής κατάρτισης και μεταδιδακτορικών υποτροφιών σε κράτη μέλη της ΕΕ ή σε συνδεδεμένες χώρες του Horizon Europe, με στόχο τη στρατολόγηση ερευνητών και την προσέλκυση διεθνών ταλέντων. Αυτό περιλαμβάνει διεθνή, διατομεακή και διεπιστημονική ερευνητική κατάρτιση και εξέλιξη σταδιοδρομίας των ερευνητών σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας. Η Επιτροπή συγχρηματοδοτεί σημαντικό μερίδιο του κόστους αυτού του προγράμματος, το οποίο τα δικαιούχα ιδρύματα πρέπει να συμπληρώσουν με δικές τους πηγές χρηματοδότησης. Αυτό το πρόγραμμα διαδίδει τις βέλτιστες πρακτικές του MSCA προωθώντας υψηλά πρότυπα και άριστες συνθήκες εργασίας.

Η πρόσκληση COFUND για το 2024 θα έχει προϋπολογισμό 104,8 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση άνοιξε στις 23 Απριλίου 2024 και λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Διδακτορικά Δίκτυα
Τα Δίκτυα Διδακτόρων εφαρμόζουν προγράμματα για την πρόσληψη και την κατάρτιση υποψηφίων διδακτόρων στον ακαδημαϊκό χώρο και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη κοινών πτυχίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού ευρωπαϊκού πτυχίου, και διδακτορικών βιομηχανικών διδακτόρων, κατάρτιση υποψηφίων διδακτόρων στον ακαδημαϊκό χώρο και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

Η πρόσκληση για Δίκτυα Διδακτορικών Σπουδών 2024 θα έχει προϋπολογισμό 608,6 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση άνοιξε στις 29 Μαΐου 2024 και λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2024.

Ανταλλαγές Προσωπικού
Οι ανταλλαγές προσωπικού αναπτύσσουν διεθνείς, διατομεακές και διεπιστημονικές ανταλλαγές και ανταλλαγή γνώσεων σε όλα τα στάδια της αλυσίδας καινοτομίας μέσω συνεργατικών έργων. Το πρόγραμμα βοηθά τους συμμετέχοντες οργανισμούς να μετατρέψουν τις ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες.

Η πρόσκληση για ανταλλαγές προσωπικού του 2024 θα έχει προϋπολογισμό 99,5 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα της πρόσκλησης θα δημοσιευτεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 και θα κλείσει στις 5 Φεβρουαρίου 2025.

Δράσεις συντονισμού και υποστήριξης

Η πρωτοβουλία “Ανάδραση στην πολιτική” θα ενισχύσει ισχυρότερους θεματικούς δεσμούς μεταξύ των έργων MSCA, αυξάνοντας την προβολή της συμβολής τους σε βασικές προτεραιότητες πολιτικής της ΕΕ και διερευνώντας τρόπους μεγιστοποίησης του αντίκτυπου του προγράμματος.

Η πρόσκληση για το Feedback to Policy 2024 θα απονείμει προϋπολογισμό μέγιστου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσκληση άνοιξε στις 25 Απριλίου 2024 και λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Σημείων Επαφής της MSCA
Αυτό το έργο θα διευκολύνει τη διακρατική συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Σημείων Επαφής (NCP) για την MSCA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εγκατεστημένα σε χώρες εκτός ΕΕ, με βάση το τρέχον έργο MSCA-NET. Στόχος είναι ο εντοπισμός και η ανταλλαγή καλών πρακτικών προκειμένου να βελτιωθεί το γενικό επίπεδο υποστήριξης των αιτούντων. Αυτό είναι δυνατό επίσης λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία των ηθοποιών και των εμπειριών.

Η πρόσκληση θα απονείμει προϋπολογισμό μέγιστου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσκληση άνοιξε στις 16 Μαΐου 2024 και λήγει στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Διεθνής συνεργασία
Στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι η υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο του MSCA στο πλαίσιο του Horizon Europe. Το επιλεγμένο έργο θα συντονίζει τα υπάρχοντα κανάλια προώθησης σε τοπικό επίπεδο και θα διασφαλίζει συνέπεια με τους επίσημους διαλόγους για την πολιτική έρευνας και καινοτομίας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο.

Αυτή η πρόσκληση θα απονείμει προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Η πρόσκληση άνοιξε στις 14 Μαΐου 2024 και λήγει στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Researchers at Risk

Αυτή η πρόσκληση θα παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη σε ερευνητές που διατρέχουν κίνδυνο, με βάση τις ανάγκες που έχουν ήδη εντοπιστεί σε προηγούμενες εθνικές και κοινοτικές πρωτοβουλίες. Μετά από δύο έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την MSCA για την ενίσχυση της ικανότητας και τη δικτύωση των υποστηριζόμενων οργανισμών. Αυτή η ενέργεια θα βασιστεί στα αποτελέσματά τους και στα διδάγματα που αντλήθηκαν. Θα δώσει επίσης μεγαλύτερη έμφαση στις ανάγκες κατάρτισης και δικτύωσης των ερευνητών που διατρέχουν κίνδυνο.

Αυτή η πρόσκληση θα χορηγήσει προϋπολογισμό μέγιστου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Θα ανοίξει στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 και θα κλείσει στις 14 Ιανουαρίου 2025.

 

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση