Πρόσκληση έτους 2024 για υποβολή ερευνητικών προτάσεων της συγχρηματοδοτούμενης ευρωπαϊκής Σύμπραξης για την αστική μετάβαση προς ένα Βιώσιμο Μέλλον «DUT – Driving Urban Transitions»

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 14/11/2024
Ημερομηνία Δημοσίευσης
16/09/2024
Πρόγραμμα
Horizon Europe
Ερευνητική Περιοχή
Ενέργεια
Επιστήμες Μηχανικού
Θετικές Επιστήμες
Μεταφορές
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Αρμόδιος Φορέας
Horizon Europe
Δικαιούχοι
Νομικά Πρόσωπα

H συγχρηματοδοτούμενη ευρωπαϊκή Σύμπραξη του Ορίζοντα Ευρώπη για την αστική μετάβαση προς ένα Βιώσιμο Μέλλον «DUT – Driving Urban Transitions» έχει δημοσιεύσει τη Πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για τη συγχρηματοδότηση ερευνητικών έργων με τίτλο: «DUT Partnership Call 2024». Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024. Πρόκειται για την τρίτη Πρόσκληση της ανωτέρω ευρωπαϊκής Σύμπραξης που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ορίζοντα Ευρώπη. 

Η οριστική Πρόσκληση, καθώς και οι οριστικοί εθνικοί κανόνες συμμετοχής δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Πρόσκλησης: https://dutpartnership.eu/dut-call-2024/

Η συμμετοχή της ΓΓΕΚ στην πρόσκληση ανέρχεται σε 1.000.000,00€. Το ποσό της ελληνικής συμμετοχής θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους μέχρι το ανώτερο ποσό των 180.000€ ανά πρόταση με Έλληνα εταίρο και μέχρι 230.000€ ανά πρόταση με Έλληνα συντονιστή, σύμφωνα με τους εθνικούς κανόνες συμμετοχής και επιλεξιμότητας, όπως περιγράφονται στο παράρτημα Α (Annex A) της Πρόσκλησης.

Το προσχέδιο της Πρόσκλησης προβλέπει τρεις θεματικές περιοχές μετάβασης (Transition Pathways):

1) Positive Energy Districts (Συνοικισμοί με πλεόνασμα ενέργειας – δίκτυα)

2) 15 – minute City (Πόλη των 15 λεπτών – Αστική κινητικότητα)

3) Circular Urban Economies (Αστικές κυκλικές οικονομίες)

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνει σε δύο στάδια:

1ο στάδιο: υποβολή συνοπτικών προτάσεων /pre-proposal phase – Stage 1

2ο στάδιο: υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων (από όσους προκριθούν μετά από την αξιολόγηση του 1ου σταδίου) / full proposal phase – Stage 2

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συνοπτικών προτάσεων (pre–proposal phase – Stage 1) είναι η 14η Νοεμβρίου 2024 και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ολοκληρωμένων προτάσεων (full proposal phase – Stage 2) είναι η 24η Απριλίου 2025.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αναζήτησης εταίρων: https://dut-call-2024.b2match.io/

Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε να ανατρέχετε στις ιστοσελίδες της Σύμπραξης και της Πρόσκλησης: https://dutpartnership.eu/. Ερωτήματα μπορείτε να απευθύνετε προς την Κεντρική Γραμματεία της πρόσκλησης: call@dutpartnership.eu

Σημεία επαφής στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας είναι η κα Άννα Ρόζενμπεργκ: τηλ.: 2131300095, e-mail: a.rosenberg@gsrt.gr και η κα Αλίκη – Μαρία Αργύρη: τηλ.: 2131300101, e-mail: a.argyri@gsrt.gr.

Copyright © 2013 - 2022

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση